Introductie

Wie Donald Duck kinderachtig en Sjors van de Rebellenclub flauw vond, kon in PEP 'echte' strips lezen. Veel van de strips verschenen later als album maar de sensatie van de wekelijkse Pep wordt daardoor niet geëvenaard. Ook zijn er strips die nooit (of in een andere versie) als album uitkwamen of niet meer verkrijgbaar zijn.

DE INHOUD
Het blad leek erg op het Belgische Kuifje en bevatte in het begin vooral buitenlands materiaal zoals Michel Vaillant, Kuifje, Dan Cooper, Hoempa Pa, Kolonel Clifton, Chlorophyl, Asterix, Ton & Tineke, Olivier Blunder, Mickey, Zorro en Flippie Flink. Later zagen in Pep Nederlandse strips als Agent 327, de Argonautjes, Ambrosius, Erwin, Vidocq, Blook, Eppo, de Generaal, Johnny Goodbye en Kraaienhove het licht.

DE SITE
Per jaar is een korte beschrijving opgenomen: nieuwe strips, prijs, omvang, rubrieken, lay out en bijzonderheden. Per strip is aangegeven hoeveel afleveringen verschenen en of het om een vervolgstrip [V] of losse verhalen [L] gaat. In het voorbeeld links lopen de 16 vervolgverhalen van nr. 1 van 1964 t/m nr. 12 van 1973. De herkomst is aan het vlaggetje te zien. Een link naar een andere site opent altijd in een nieuw window. Navigatie kan op verschillende manieren:

  • Via de tour langs jaren en strips in chronologische volgorde vanaf 1962.
  • Via de strips-pagina waar de strips in alfabetische volgorde staan.
  • Via de auteurs-pagina met alle schrijvers en tekenaars

BRONNEN
Sites, boeken en bladen op de
bronnen pagina. Belangrijkste bron is Martijns pep-index.

PEP wordt uitgegeven door de Geïllustreerde Pers en verschijnt van oktober 1962 t/m september 1975. Na 13 jaar wordt PEP samengevoegd met Sjors tot Eppo.


Belgie

16 [V]

[64-01] > [73-12]


RUILBEURS
Wie z'n verzameling compleet of een ander gelukkig wil maken doet dat via de
ruilbeurs.

DE MAKER
De site is gemaakt door Piet Bakker. Stuur een
e-mail als je onjuiste gegevens aantreft, aanvullingen hebt of anders wil reageren.

Let op: de site is permanent in ontwikkeling.

naar 1962 >>