1965

   

PEP-strips in 1965 die eerder begonnen.

Dan Cooper
Pietje Pech #
Mickey Mouse #
Michel Vaillant
Kuifje
Ton en Tineke
Flippie Flink
Rik Ringers
Zorro
Chlorophyl
Disney Strips
Spaghetti #
Asterix
Blake & Mortimer
Ivanhoe #

# = laatste jaar

pep 1965In 1965 maar liefst 11 nieuwe strips in PEP waaronder Lucky Luke, Roodbaard, Toenga, Mick Tangy en Vidocq. Daarnaast twee strips uit de Disney-stal: Kapitein Nemo en het van de tv-serie bekende Bonanza. Billy Hathaway is overgenomen uit Pilote. Oscar is een Franse krantenstrip terwijl achter de obscure Howard Flynn-strip de bekende namen van Duval & Vance schuil gaan. Ook maken we kennis met Zwier de Zwerver (een voorloper van Iznogoedh).

De komst van Lucky Luke is opmerkelijk omdat tot dusver de Belgisch/Franse strips uit Tintin (Kuifje) kwamen, Luke Lucky is van oorsprong een Spirou (Robbedoes) strip.

Eigenlijk is er nog een nieuwe strip, maar geen nieuwe stripfiguur. Van Rik Ringers beginnen namelijk in 1965 de vervolgstrips nadat er al jarenlang tekstverhalen over deze held geplaatst worden.

Vier strips zien we voor het laatst dit jaar: Pietje Pech, Mickey Mouse, Spaghetti en Ivanhoe. Van Kuifje nemen we voor lange tijd afscheid, pas in 1973 keert deze held min of meer terug met het Haaienmeer (geen echte Kuifje maar gebaseerd op de tekenfilm). 

De vertrouwde PEP-omslag met de titelheld, Mickey en Kuifje zien we ook niet meer terug, boven de titel staat nu alleen nog maar "weekblad". Ook van Zorro nemen we tijdelijk afscheid, de strip is in de periode 1964-1965 overgenomen door Hans Kresse maar diens werk voor Vidocq maakt het hem kennelijk onmogelijk met Zorro verder te gaan. In 1967-1968 worden er nog drie Zorro-verhalen geplaatst maar dit zijn weer 100% Disney-versies. In 1965 verschijnt op de achterkant ook regelmatig de rubriek Walt Disney's Wonderlijke Dierenwereld.

PEP probeert ook van de beat-rage te profiteren, door bv. posters van The Beatles in het blad op te nemen. Daarnaast worden er goocheltruuks uitgelegd en zit Bob Spaak af en toe op zijn "sport-praatstoel". Die rubriek wordt zeer strippig geÔllustreerd door Dik Bruynesteyn (later: Appie Happie). 

PEP is nu ook in BelgiŽ te koop en kost daar 7 francs. Tegelijkertijd met nr. 17 verschijnt een extra promotie-nummer van PEP met losse verhalen en delen van strips om abonnees te trekken. Ook verschijnen er Oppeppertjes (korte merkwaardige berichten).

In deze jaargang beginnen o.a. verhalen van:

Asterix: Het gouden snoeimes
Blake & Mortimer: De kamer van Horus & Het gele teken
Chlorophyl: De spoorpiraten & Zizanon de verschrikkelijke
Dan Cooper: Het geheim van Dan Cooper
Ivanhoe: De alchemist
Lucky Luke: Billy the Kid & Tegen de Daltons
Mick Tangy: Eerherstel voor een lafaard
Mickey Mouse: Het stelende spook
Michel Vaillant: Het verraad van Steve Warson
Rik Ringers: De kidnapper & Het raadsel van de haaietand
Roodbaard: De schrik der zeven zeeŽn & De zoon van Roodbaard
Spaghetti: Goud in de wielen & Taarten voor de Sjeik
Toenga: De wilde horde & De rode mannen


De nieuwe PEP-strips van 1965.

Kapitein Nemo #
Lucky Luke
Bonanza
Oscar
Roodbaard
Toenga
Mick Tangy
Howard Flynn #
Riesling & Pimpelaar
Billy Hathaway
Vidocq
Zwier de Zwerver
losse strips
# = alleen dit jaar
     

<< 1964

Home | intro | bronnen | ruilen | strips | tour

1965 tour >>